DanRengøring

Tips til, hvordan du fjerner blæk fra et tæppe

Få et gratis tilbud


    Uanset hvordan blækket endte på tæppet, er den vigtigste ting, folk skal huske, når man beskæftiger sig med blækpletter, der er behov for at undgå at smøre det udad, men snarere plette eller gnide i små bevægelser for at holde pletten i det allerede berørte område og også forstå den type blæk, de har at gøre med, uanset om det er vandbaseret eller permanent blæk.
    Vandbaseret trykfarve betragtes normalt som midlertidig, da de kan opløses i vand. Som et resultat kan enhver form for sæber eller vaskemiddel bruges til rengøring af det. Permanent blæk er ikke-vandbaseret blæk, da de ikke er opløselige i vand. De skal derfor håndteres med opløsningsmiddelbaserede midler, for eksempel acetone og gnidningsalkohol.

    Forskellige tip, der kan hjælpe

    Der er forskellige tip, der kan hjælpe med at rengøre blæk fra et tæppe afhængigt af blækketypen. Det første tip til rengøring af vandbaseret trykfarve er brugen af vaskemiddel. Proceduren involverer tre trin, og den første er at fylde en skål med varmt vand.

    For det andet skal du tage en teskefuld af det vaskemiddel, du har, f.eks. Persil, og bland det med det varme vand. Til sidst, dyb området med pletten med opløsningen, indtil den forsvinder.

    For at fjerne permanent blæk fra et tæppe kan man bruge ammoniak. Denne metode involverer forskellige trin.

    Først skal man fylde en sprayflaske med halvt fyldt vand. Brug en spiseskefuld, tag ammoniak og føj til vandet. Spray den del af tæppet med pletten fra en afstand på ca. 20 cm for at forhindre beskadigelse af bunken og derefter pletter med en fugtig klud.

    Det andet mest interessante tip er brugen af hjemmelavede retsmidler. Du kan søge efter hjemmelavede produkter og hjælpe med at håndtere stædige blækfarver.

    Som konklusion, når et tæppe har en blækfarve, inkluderer de vigtige ting at huske; være sikker på, hvilken type blæk de har at gøre med, og undgå at smøre udad, men gnid i stedet i små bevægelser for at sikre, at pletten forbliver i det allerede berørte område.